19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoU Vranju počelo utvrđivanje posledica bombardovanja

U Vranju počelo utvrđivanje posledica bombardovanja

Članovi Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja nedavno su se sastali u Vranju sa članovima porodica preminulih lјudi za koje smatra da su umrli od posledica rada na terenu koji je gađan osiromašenim uranijumom.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, kako ne bi bila ugrožena privatnost članova porodica sa kojima su se sastali članovi ove vladine komisije.

Oko 40 predstavnika porodica, ali i lјudi koji su radili tada i onih koji danas rade u preduzećima koja su čistila terene nakon bombardovanja izneli su članovima komisije svoja zapažanja.

Nakon susreta sa građanima članovi komisije razgovarali su i sa predstavnicima Zdravstvenih ustanova, tačnije Zdravstvenog centra i Zavoda za javno zdravlje u Vranju, koji su komisiji predočili statističke podatke koji nesumnjivo pokazuju porast broja obolelih obolelih od malignih bolesti u Pčinjskom okrugu.

Svi prikuplјeni podaci iz Pčinjskog okruga trebalo bi da posluže u radu na utvrđivanju činjenica o uticaju municije sa osiromašenim uranijumom na zdravlјe građana i životnu okolinu.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...