Učeniku vranjske Gimnazije nagrada za filozofski esej

77

Učeniku četvrte godine, vranjske Gimnazije Miši Stankoviću pripala je druga nagrada na konkursku za pisanje filozofskih eseja koji je organizovao Filozofski fakultet u Nišu – Departman za filozofiju.

On je na ovom konkursu  osvojio drugo mesto sa temom „Granica opravdanja smrtne kazne“.  Miši je nagrada uručena 8. aprila na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Za mene je bila izazov ova tema, jer je reč o problemu o kome se već godinama unazad vode brojne diskusije. Od samog početka sam imao stav, izričito sam protiv UVOĐENJA smrtne kazne i tražio sam razlog više da taj svoj stav potvrdim. Veliku podršku imao sam OD strane mentora, prof. Tijane Đorđević, kako bih prevazišao nedostatke i nedoumice koje sam imao – kaže Miša Stanković.

Prof. Tijana Đorđević napominje da je tema  bila zahtevna, a ovaj učenik vranjske Gimnazije je uspeo da odgovori na zadatu temu i kritički analizirao mogućnosti i granice opravdanja smrtne kazne.

Iz uprave škole napominju da je Miša  Stanković učenik koji pokazuje široka intresovanja, a pre svega u domenu društvenih nauka, inače , i jako uspešan u poznavanju istorije , jer ima sjajne rezultate i na tom polјu.