13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUčeniku vranjske Gimnazije nagrada za filozofski esej

Učeniku vranjske Gimnazije nagrada za filozofski esej

Učeniku četvrte godine, vranjske Gimnazije Miši Stankoviću pripala je druga nagrada na konkursku za pisanje filozofskih eseja koji je organizovao Filozofski fakultet u Nišu – Departman za filozofiju.

On je na ovom konkursu  osvojio drugo mesto sa temom „Granica opravdanja smrtne kazne“.  Miši je nagrada uručena 8. aprila na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Za mene je bila izazov ova tema, jer je reč o problemu o kome se već godinama unazad vode brojne diskusije. Od samog početka sam imao stav, izričito sam protiv UVOĐENJA smrtne kazne i tražio sam razlog više da taj svoj stav potvrdim. Veliku podršku imao sam OD strane mentora, prof. Tijane Đorđević, kako bih prevazišao nedostatke i nedoumice koje sam imao – kaže Miša Stanković.

Prof. Tijana Đorđević napominje da je tema  bila zahtevna, a ovaj učenik vranjske Gimnazije je uspeo da odgovori na zadatu temu i kritički analizirao mogućnosti i granice opravdanja smrtne kazne.

Iz uprave škole napominju da je Miša  Stanković učenik koji pokazuje široka intresovanja, a pre svega u domenu društvenih nauka, inače , i jako uspešan u poznavanju istorije , jer ima sjajne rezultate i na tom polјu.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...