19.9 C
Vranje
ponedeljak, 8 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUmesto reke teče kanalizacija

Umesto reke teče kanalizacija

Stanovnici donjeg dela grada, koji stanuju duž toka Sobinske reke koju seče most u ulici Proleterskih brigada, očajni su.  Već  tri godine u letnjem periodu je nemoguće izaći iz kuće jer kako kažu umesto vode rečnim kanalom teče kanalizacija. Ove godine je to intezivnije, tako da su im u letnjem periodu češće zatvore, nego otvoreni prozori na domovima.

 

Obraćali su se svima, apelovali, pisali zahtevi, ali rešenje se ne nazire. Kažu da slute da se kanalizacija sliva  reku i da svi zbog toga sležu ramenima.

Bezbroj puta smo pokušavali da nešto uradimo, molili smo, pisali zahteve… Jedino  iz „Komrada“ dođu očiste korito reke i urade ono šta je u njihovoj nadležnosti, ali to nije trajno rešenje. Na ovim temperaturama vode gotovo da nema, tako da vrlo često teče samo kanalizacija – priča naša sagovornica Miludinka Petković čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini rečnog korita u ovom delu grada.

Ona kaže da su pisali i gradonačelniku, tražili prijem, da je dolazila komisija i par dana je bilo u redu, kao da je neko „zavrnuo ventile“, ali da je ubrzo ponovo potekla kanalizacija.

Nemoguće je ovako živeti, postoji i opasnost od zaraze. Ne znamo šta da radimo i kome da se obratimo – pričaju stanovnici ovog dela grada.

Redakcija VOM -a kontaktiraće nadležne kako bi dobili informacije o tome kako je došlo do toga da se po svemu sudeći kanalizacija sliva u Sobinsku reku.

Autor: I.Mladenović

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući