10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUmetnost kroz prizmu matematike i fizike

Umetnost kroz prizmu matematike i fizike

Učenici i nastavnici OŠ “Branko Radičević” iz Bujanovca nastavljaju saradnju sa svojim bugarskim i turskim parnerima u okviru Erasmus + projekta “STEAM powered education”. Nakon posete učenika Turskoj škola u Bujanovcu je u protekle dve nedelje bila organizator virtuelne mobilnosti, pod nazivom “Art is everywhere“, koja je realizovana zajedno sa inostranim partnerima preko Zoom platforme.


Učenici su imali priliku da se bave umetnošću kroz prizmu matematike i fizike. Prvi deo radionica ticao se italijanskog matemaričara Leonarda Fibonačija, Fibonačijevog niza brojeva, zlatnog preseka i primene zlatnog preseka u umetnosti. Interaktivnim pristupom učenici su kombinovali umetnost i matematiku, koristeći priliku da iskažu svoju kreativnost i da stvore zanimljiva dela kao izraz svoje inspiracije.


Drugi deo mobilnosti obrađivao je pojam klatna u fizici (Pendulum momentum) i umetnosti pri čemu su učenici naše škole demonstrirali nauku koja stoji iza zakona kretanja i inercije dok prave nesvakidašnja umetnička dela.

Za kraj mobilnosti ostavljen je kviz koji je zaokružio lepo druženje i sva znanja stečena u protekle dve nedelje. Iako je mobilnost završena i već počinju pripreme za narednu, u planu je i izložbu radova nastalih iz ovih radionica.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru