6.6 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoUnapređenje i zaštita zdravlјa lјudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja...

Unapređenje i zaštita zdravlјa lјudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja kroz efikasno upravlјanje otpadom

U javnom komunalnom preduzeću “Komrad” avno komunalno preduzeće „Komrad“ Vranje predstavljen je projekat projekat „Unapređenje i zaštita zdravlјa lјudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja kroz efikasno upravlјanje otpadom“, koji realizuje sa partnerima iz Severne Makedonije i čija je vrednost oko 265 hilјada evra.

Projekat se realizuje u okviru IPA 2 programa prekogranične saradnje Evropske unije i u njemu učestvuju i javna komunalna preduzeća iz Skoplјa, Petrovca i Zelenikova u Severnoj Makedoniji. Vranjski „Komrad“ je nosilac projektnih aktivnosti.

Naši zadaci su izrada katastra divlјih smetlišta na teritoriji grada i seoskih naselјa, a zatim i njihovo išćenje. Takođe, uredićemo dve zelene površine u Vranju i Vranjskoj Banji, koje će, pored travnjaka, dobiti i drvoredne sadnice, klupe i đubrijere – kaže izvršna direktorka „Komrada“ Nela Cvetković.

Projekat predviđa i nabavku i postavlјanje 20 polupodžemnih kontejnera u gradu. Važan segment u realizaciji ovog projekta je  i edukacija stanovništva, prvenstveno, školske i srednjoškolske populacije, za koju će biti organizovana predavanja i edukativni sadržaji.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja