2.9 C
Vranje
petak, 2 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUručen deo donacije Surduličkoj kovid bolnici

Uručen deo donacije Surduličkoj kovid bolnici

Predstavnici Odbora za ljudska prava iz  Vranje uručili su u sredu prvi deo donacije u vidu medicinske opreme, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici namenjenu COVID pacijentima.

Donirali smo  11 oksimetra, 11 beskontaktna toplomera i 30 digitalnih toplomera. Osim ove pomoći, posle isporuke od dobavljača, što očekujemo u najkraćem roku, biće uručen i EKG uredjaj za pacijente u COVID bolnici. Crowdfunding kampanja realizovana  je na platformi Donacije.rs u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom u Surdulici i podršku fondacije Katalist – kažu iz Odbora.

U period od dva meseca kampanje, koju je Odbor realizovao u partnerstvu sa fondacijom Katalist, na platformi Donacije.rs, prikupljeno je 400,000 dinara koja su donirali humane gradjanke i gradjani juga Srbije i cele zemlje.

Od početka jula 2020. godine Specijalna bolnica za plućne bolnice Surdulica je od Vlade Srbije dobila nalog da bude u funkciji COVID bolnice, tako da su i u Surdilici počeli da primaju pacijente zaražene korona virusom, pošto u Vranju više nije bilo kapaciteta. U razgovoru sa direktorom bolnice, dr Slaviša Kostić dogovorili smo da organizujemo gradjansku akciju, da animiramo gradjane i kompanije da pomognu. Iz bolnice su nam ukazali na konkretne potrebe za opremom koju trenutno nisu imali dovoljno za sve COVID pacijente, čiji se broj naglo povećavao.

Posle kraja drugog talasa pandemije, Specijalan bolnica u Surdulici bila je vraćena u redovan režim rada da bi početkom novembra opet jednim delom ušla u COVID sistem sa smanjenim kapacitetom. Trenutno u COVID bolnici u Surdulici  smešteno je 33 pacijenata koji su pozitivni na korona virus.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 KOMENTAR

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rada
Rada
Gost
2 godine pre

Bravo za sve koji su učestvovali u akciji.

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga