NaslovnaVestiDruštvoUručena novinarska priznanja "Slađana Veljković"

Uručena novinarska priznanja „Slađana Veljković“

U organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), večeras su na prigodnoj svečanosti, u etno selu Vile Jefimije,  uručene novinarske nagrade “Slađana Veljković”, ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za novinarski poduhvat pripala je Radomanu Iriću, novinaru iz Vranja, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima Dejanu Dimiću uredniku portala vranjenews.rs, dok je priznanje za najbolju reportažu pripalo Jeleni Marinović, novinarki RTS za reportažu „Pristojan krov nad glavom, pre zime – imperativ za malu Nađu”.

Okolnosti sa epidemijom korona virusa, nametnule su da ove godine bude uručena još jedna nagrada, nagrada za najbolju kovid reportažu, koja je po odluci žirija pripala novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin.

Kompanija „Alfa plam“ sponzor je ovogodišnjih novčanih priznanja, dok je nagradu za kovid reportažu donirala Hemijska industrija Vranje HIV.

Simbolično predstavnik kompanije Alfa uručio je donatorsku povelju, kompaniji Knauf koja se obavezala da će biti sponzor nagrade naredne godine.

Žiri koji je radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti i Bratislav Ilić novinar TV Prva i B92, doneo je odluku o pobednicima u selekciji od 86 pristiglih radova.

Član žirija Bratislav Ilić u ime žirija obrazložio je ovogodišnju odluku.

Bratislav Ilić obrazlaže odluku žirija

Gepostet von Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost am Dienstag, 8. September 2020

U ime Grada, ovogodišnjim laueratima čestitala je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Ona je rekla da predstavnici medija, kolege, ne treba da zaborave lik i delo Slađane Veljković, dodajući da je upravo jedan od načina da pišu na način na koji je ona to radila. Slađana Veljković bila je cenjeno ime u svetu novinarstva, jedna od najboljih na jugu Srbije. Britkog stila, prepoznatljivom strašću i posvećenošću, činjenicama umesto improvizacijama, ostavila je upečatljiv trag u srpskom novinarstvu.

Podsećamo da nagrada nije mogla biti dodeljena, 8. jula na dan smrti prerano preminule novinarke Slađane Veljković, zbog epidemije korona virusa.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju