15.4 C
Vranje
ponedeljak, 26 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUskoro izgradnja novih jeftinih stanova za bezbednjake

Uskoro izgradnja novih jeftinih stanova za bezbednjake

U Vranju će ovog leta početi i izgradnja novih 298 takozvanih jeftinih  stanova za bezbednjake. Opredelјena je kompletno opremlјena lokacija za izgradnju stambenog kopleksa.

Prema rečima gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića radovi bi trebali da počnu u ovog leta.

Gradiće se 22 000 kvadrata stambenog prostora u pet stambenih zgrada u naselјu Donji Asambair. Lokacija je u blizini već izgrađenih četiri zgrada koje su dobile upotrebnu dozvolu i u koju su se već uselili prvi stanari – kaže Milenković.

Podsećamo da su prvi klјučevi za stanove bezbednjacima podelјeni prvo  u Vranju sredinom marta, neposredno pre uvođenja vanrednih mera kada je najavlјena izgradnja novih stambenih jedinica.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. kad je održana konstitutivna sednica vladine Komisije. Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. u Narodnoj skupštini.

Zabranjeno korišćenje i prenošenje teksta, kao i podataka iznetih u tekstu mimo uslova korišćenja navedenih na našem sajtu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji