24.9 C
Vranje
petak, 30 septembra, 2022
NaslovnaDruštvoVELIKI heroji male zajedniceSevap je merak, merak je karikatura

Sevap je merak, merak je karikatura

Humanitarna akcija Sevap je merak, svaki dan dobija sve veću podršku zajednice. Neprestano se javljaju pojedinci koji doniraju hranu, svako u okviru svojih mogućnosti. Jedan od donatora odlučio je da donira svoj talenat i time obezbedi donaciju u hrani. Radom Irić doajen novinarstva u Pčinjskom okrugu, ponudio je zainteresovanima da mogu simbolično otkupiti sopstvenu karikaturu i to donirajući hranu po meri svog srca.

Malo je poznata činjenica da je Irić vrstan karikaturista, a sa nama je podelio podatak da se tokom studiranja izdržavao radeći karikature. Rad na izložbi je u toku, a među ljudima koji su poželeli da otkupe svoju karikaturu, su političari, ugostitelji, književnici, sportisti privrednici…

Deo karikatura je gotov, a „otkup“ je planiran nakon izložbe koja će biti otvorena u Medijskom skloništu u Vranju.

Zanimljivo je da Irić koji je proveo radni vek u Vranju, do sada nije izlagao ovde, pa će ova izložba predstavljati pravi događaj za ljubitelje ove vrste umetnosti.

Opremanje karikatura pre izložbe radiće Galerija Dejanović, a uramljivanje će finansirati kompanija Knauf Insulation, čime su se upisali na listu donatora velike građanske akcije koja podsećamo ima za cilj obezbeđavanje paketa hrane za najstarije Vranjance.

POKAŽITE HUMANOST: „Sevap je merak“

Kutije za doniranje hrane nalaze se u Sprint marketu u naselju Češalj, In marketu u centru grada, kao i u marketu Stanković preko puta Doma zdravlja.

Neka preduzeća i ustanove poput Pozorišta Bora Stanković, napravila su interne dogovore, te sakupljaju hranu u svojim kolektivima.

Na platformi Donacije.rs. u toku je kampanja gde se može uplatiti novac u ove namene, a do sada je prikupljeno blizu 70 000 dinara.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć