13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVeliki uspeh vranjskih Gimnazijalaca u Rusiji

Veliki uspeh vranjskih Gimnazijalaca u Rusiji

Učenici vranjske Gimnazije Bora Stanković, kao jedini predstavnici Srbije na XXIII Bios olimpijadi u Rusiji, postigli su zavidan uspeh.

Svoje znanje u Rusiji prezentovalo je četvoro učenika Vranjske gimnazije Aleksa Zdravković učenik četvrte godine, Emilija Petković učenica treće godine, Dušan Ristić učenik četvrte godine i Bogdan Stevanović učenik četvrte godine.

Aleksa i Bogdan su se takmičili iz oblasti hemije i obojica su osvojili 3. mesto a Emilija i Dušan su se takmičili iz oblasti biologije i osvojili 3. i 1. mesto .

Program olimpijade u Sankt Peterburgu trajao je tri dana. Prvog dana je bila ceremonija otvaranja, koja se sastojala iz kulturno-umetničkog programa i obraćanja profesora  učesnicima takmičenja.

Ove godine  je preminula Agni Vlavionos Arvantitis, idejni tvorac ovog takmičenja, pa je čitava ceremonija  bila u znaku njene komemoracije. Drugog dana je bilo takmičenje kada je veliki broj učesnika iz čitavog sveta predstavio svoje radove uglednim naučnicima i članovima komisije ovog naučnog skupa.

Trećeg dana je bila dodela diploma i ceremonija zatvaranja. Učenici vranjske škole su osim priznanja i nagrada iz Rusije doneli prelepe utiske koje je na njih ostavio grad Petra Velikog. Ovogodišnji takmičari su rešeni da snaže istraživački duh i već imaju ideje za sledeći poduhvat na nekom sličnom takmičenju .

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević