Vranje dobija ritejl park

519

Radovi na izgradnji ritejl parka, su počeli krajem marta, a ovih dana su intezivirani, tako da se već vide obrisi ritejl parka. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković kaže da se planira da sve bude gotovo do kraja godine, kada će biti potpisani ugovori sa prvim zakupcima lokala.

Zbog trenutnih okolnosti, može se desiti da se ovaj termin pomeri. U svakom slučaju ovaj objekat će puno značiti našem gradu. Prvenstveno 200 novih radnih mesta, a ne smemo zaboraviti i svojevrsni turistički potencijal – kaže Milenković za Novosti.

Prema njegovim rečima sličnih objekata nema u susednoj Severnoj Makedoniji, celom okrugu i Kosovskom Pomoravlјu, pa se očekuje da on privuče pažnju lјudi iz ovog kraja.

Podsećamo da je grad  otuđenjem ovog zemlјišta prihodovao 259.500.000 miliona dinara. Zemlјište je na licitaciji kupilo Privredno društvo “ImmoBalkan”. Grad je prodao zemlјište,  na potezu Bulevara AVNOJ–a, ulica Pariske komune i Moše Pijade, u površini od 18.241 metar kvadratni, a kako je najavlјeno objekat će biti površine 8. 500 metara kvadratnih.