13.8 C
Vranje
utorak, 24 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjski Zdravstveni centar na korak do Senzorne sobe

Vranjski Zdravstveni centar na korak do Senzorne sobe

Na Konkursu grada vranjski Zdravstveni centar aplicirao je projektom kojim je predviđeno otvaranje senzorne sobe u ovoj Zdravstvenoj ustanovi.

Realizacijom ovog projekta, ukoliko budu odobrena sredstva, omogući će se ugradnja senzorne sobe, rekonstrukcija pratećeg toaleta, nabavka neophodne opreme u samom Zdravstvenom centru, kao i obuka stručnjaka  za korišćenje pomenute opreme i što uspešniju terapiju dece sa senzornim poremećajima.

Zdravstveni centar Vranje će ugradnjom senzorne sobe ući u red mlaobrojnih zdravstvenih ustanova u zemlji koje imaju mogućnost da pruže ovu vrstu medicinske pomoći deci predškolskog uzrasta sa poremećajem senzorne integracije – kaže dr Ljiljana Antić direktorka Zdravstvenog centra.  

Senzorna soba podstiče i ohrabruje korisnike na prirodan odgovor iz okruženja. Terapija podseća na igru ali je svaka aktivnost pažljivo osmišljena i usmerena ka postizanju samoorganizacije deteta.

Ona predstavlja mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...