Vulin obišao povređene vojnike

145

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom Uglјešom Jovičićem obišao je danas vojnike 21. batalјona veze Kopnene vojske, koji su povređeni kada se juče u blizini brda Pržar kod Vranja prevrnuo autobus privatnog prevoznika kojim su se vraćali sa redovnog zadatka.

Na bolničkom lečenju u Vojnoj bolnici Niš primlјeno je 10 pripadnika Vojske Srbije. Radi se o pacijentima koji su ostavlјeni na opservaciji zbog toga što priroda njihovih povreda to zahteva. Od toga, dvojica povređenih imaju teže povrede – frakture zgloba ramena. Ambulantno je, takođe, pregledano i otpušteno na kućno lečenje još 13 pripadnika Vojske Srbije, izjavio je načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnik dr sci. med Nebojša Đenić.

Pukovnik Đenić je istakao da nema životno ugroženih i da će osim dvojice teže povređenih, koji će ostati duže na bolničkom lečenju, ostali biti otpušteni na kućno lečenje u toku iduće nedelјe. U Vojnu bolnicu Niš pacijenati su primlјeni jutros i juče u popodnevnim i večernjim časovima, nakon što im je ukazana pomoć u Zdravstvenom centru Vranje.

Moram da pohvalim kolege iz Zdravstvenog centra Vranje koji su odlično i profesionalno odradili svoj posao, tako da su pacijenti primarno dobro sagledani i zbrinuti, a samim tim spremlјeni za ovu evakuaciju i nastavak njihovog lečenja – rekao je pukovnik Đenić.

Komandant 21. batalјona veze Kopnene vojske major Ljubiša Pajić izjavio je da se povređeni pripadnici tog batalјona dobro osećaju, da se zdravstvena zaštita odvija po planu i da je nega sa cilјem njihovog oporavka maksimalna.