20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZa energetsku efikasnost 9.720.000 dinara

Za energetsku efikasnost 9.720.000 dinara

Za program  energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji će sprovoditi grad Vranje, resorno ministarstvo izdvojilo je 9.720.000 dinara, dok je grad Vranje opredelio 10.000.000  dinara. Po rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, reč je o veoma značajnim sredstvima koja će omogućiti da grad Vranje nastavi sprovođenje Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije.

Energetska efikasnost i racionalna upotreba energije, njena ušteda, sigurnost snabdevanja energijom, kao i zaštita životne sredine u javnom su interesu Republike Srbije’’,istakao je gradonačelniik Milenković.

Takođe, on je pozvao građane da se, nakon objavljivanja Javnog poziva za sprovođenje ove mere, prijave u većem broju nego što je to bilo prošle godine.

On je podsetio da je tokom 2021. godine uspešno realizovan jedan projekat subvencionisanja energetske sanacije stambenih objekata. Ove godine novina je da će sve mere biti obuhvaćene.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači