NaslovnaVestiDruštvoZaposleni u Surdulici ponovo lideri po visini prosečne zarade u okrugu

Zaposleni u Surdulici ponovo lideri po visini prosečne zarade u okrugu

Treći mesec zaredom zaposleni u Surduluci imaju najveće prosečne zarade u Pčinjskom okrugu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Sa prosečnom zaradom od 57.710 dinara, oni su u februaru „ušili“ zaposlene u Vranju bezmalo za 1.000 dinara (934). Ekonomskim jezikom rečeno, svaki zaposleni Surduličanin, imao je u februaru u svom novčaniku prosečno 1.000 dinara više od prosečno zaposlenog Vranjanca. Dakle, sve komparativne tržišne prednosti i ekonomska logika, Vranju i njegovom rukovodstvu, definitivno su okrenula leđa. Analitičarima ostaje da pokažu šta je ovde po sredi i zašto Vranje danas kaska za Surdulicom, ali definitivno valja konstatovati da sa Surdulicom nije se šaliti.
Njen lider Novica Tončev, koji je u prošloj Vladi bio ministar, davno je naučio je kako se otvaraju sva vrata ne samo u Nemanjinoj 11, čime je stekao pravo da ovim folirantima u Vranju održi jedan kurs na tu temu.
Sada Tončevu, Aleksandri Popović, Zoranu Mitiću i njihovim saradnicima, koji od 2008. godine uspešno vode ovu lokalnu samoupravu, ostaje da Surdulicu uključe u takmičenje sa najuspešnijim gradovima i opštinama.
Jer, ako može tamošnji FK „Radnik“ da se uspešno takmiči sa 16 klubova elitne prve fudbalske divizije u Srbiji, zašto i zaposleni u Surdulici ne bi mogli da se zaradama takmiče sa najuspešnijim gradovima i opštinama u Republici.
I kada već uzeh fudbal za primer, jedino što ne bih voleo i što ne bi smelo da se dogodi, to je da rukovodstvo Vranja svoje zaposlene dovede tamo gde su doveli FK „Dinamo“.
Radoman Irić

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači