NaslovnaVestiDruštvoZastava 63. padobranske brigade na putu po svetu stigla u Vranje

Zastava 63. padobranske brigade na putu po svetu stigla u Vranje

Zastava 63. padobranske brigade na svom simboličnom putu nakon što je 24. novembra krenula iz Niša, juše je stigla u Vranje.

 Cilj je da do 14. oktobra naredne godine, kada se obeležava Dan brigade, obiđe sve veće gradove u Srbiji, ali i u Evropi i svetu gde danas žive i rade pripadnici ove elitne jedinice.

Zastavu su ispred spomenika Čika Miti dočekali nekadašnji padobranci i ratni veterani iz Vranja

Saša Stevanović, padobranac iz Vranja, ukazao je da ovakvim aktivnostima, pripadnici  63. padobranske brigade pokazuju da gde god u svetu bili, ostaju zauvek vezani za otadžbinu, jedinicu i svoje drugove padobrance..

U ovoj jedinici je uvek bilo dosta pripadnika iz Vranja i okoline, za koje je,služenje u ovoj jedinici bio posebni izazov,  zbog toga što Vranje nije imalo sportske aerodrome i padobranske klubove.

Najpoznatiji Vranjanac u 63. padobranskoj brigadi bio je pukovnik Saša Đorđević, nekadašnji ratni komandant ove jedinice.On je poginuo na zadatku, a nedavno je pokrenuta inicijativa da jedna ulica u gradu dobije njegovo ime.

Krajem prošle godine, posle 13 godina Vojska Srbije ponovo vraća status brigada 63. padobranskoj i 72. za specijalne operacije.

Nakon boravka u Vranju, padobranci svoju zastavu nose u Užice, gde će ih dočekati njihove kolege i saborci.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način