6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZavršen literarni konkurs "Snaga dobrote" Kola srpskih sestara

Završen literarni konkurs „Snaga dobrote“ Kola srpskih sestara

Kolo srspkih sestara u Vranju ove godine sprovodi značajan projekat – akciju pod nazivom „Snaga dobrote“, u okviru kojeg su sinoć proglašeni pobednici istoimenog literarnog konkursa.

Radove su pisali učenici treće i četvrte godine srednjih škola. Predmetni profesori selektovali su 14 radova i poslali na adresu Kola srpskih sestara. Stručna Komisija, u sastavu Ana Mitić Stošić, profesorka srpskog jezika i pesnikinja, Suzana Petrović viši arhivista Istorijskog arhiva i Ljubica Zdravković Džonov, novinarka i članica Kola srpskih sestara , jednoglasno je odabrala 6 najbolјih radova.

Autori najboljih radova su Anastasija Popović učenica Medicinske škole, Vuk Tasić učenik Gimnazije, Jovana Ristić učenica Ekonomske škole, Milica Milošević učenica Medicinske školei, Sara Spasić učenica Gimnazije i Iva Mladenović učenica Tehničke škole.

Oni su nagrađeni  vaučerom u iznosu od 5.000 dinara, na prigodnoj svečanosti koja je organizovana povodom krsne slave Svete Petke. U obrazloženju, članice Komisije navode da su „svi pristigli radovi nadahnuto i originalno napisani i inspirativno govore o plemenitoj temi snage dobrote.

Predsednica Kola srpskih sestara dr Gordana Đorđević podseća da je prvi deo akcije organizovan u junu kada je  novčanim iznosom nagrađeno pet maturantkinja koje su se svojim radom i ponašanjem istakle u toku školovanja, o čemu više možete pročitati OVDE.

Ove godine lokalna samouprava Grad Vranje podržao  je predlog  projekta pod nazivom „Snaga dobrote“ u iznosu od 100.000 dinara.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru