ZC: Nisu istiniti navodi iz Pokreta Dveri

120

Zdravstveni centar (ZC) u Vranju odgovorio je na saopštenje za javnost Pokreda Dveri u kome se oni pozivaju na istraživanje portala „Bebac“ o nezadovoljstvu majki vranjskim Porodilištem.

I ovo saopštenje prenosimo u celini.

Ovo nije prvi put da se Srpski pokret Dveri u Vranju oglašava pod maskom dušebrižja i ukazuje na navodne nedostatke u organizacionom smislu najveće regionalne zdravstvene ustanove na jugu Srbije kroz koju dnevno prođe i zdravstvenu uslugu dobije više od 3 hilјada građana Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlјa i uvek im je na meti zdravstvena usluga koja se pruža najmlađima. Prošli put su uprli prstom u „Školu roditelјstva“ i pokazalo se da niti jedan od navoda koji su izneli u svom pisaniju nije istinit.

Danas im je na meti Porodilište.Vranjsko Porodilište ove godine broji povećanje novorođenih beba za više od sto novih života koji su na svet došli sa najbolјim mogućim ocenama lekara i medicinskog osoblјa u odnosu na prošlu godinu u istom tom Porodilištu koje oni besramno blate.

Osmesi srećnih majki i očeva na skoro 4 hilјada lica koji svakodnevno svoje bebe iznose iz vranjske Bolnice su slika koja upravo govori suprotno od svih napisanih reči na portalu koji ne navodi na kom uzorku je urađeno ispitivanje iz Zdravstvenog centra Vranje i gde ne vidimo na koji način se garantuje verodostojnost iznetih podataka. Po istom istraživanju istog internet portala  Klinički centar Niš ima lošije ocene od vranjskog Porodilišta a govorimo o jednoj Klinici!?!

Vranjsko Porodilište je u potpunosti renovirano i ima najmoderniju medicinsku opremu. Podmlađen je kadar sa jednim svršenim specijalistom ginekologije i akušerstva i još dvoje mladih lekara na specijalizaciji. Danas se u Porodilištu na Neonatologiji instalira novi transportni inkubator vrednosti oko 13 hilјada evra.

Svesni smo da je odnos između zdravstvenih radnika i naših pacijenatkinja nešto na čemu treba da se radi i mi ovde stalno ulažemo nadlјudske napore da pobolјšamo zdravstvenu uslugu u tom smislu kao i da pobolјšamo uslove boravka na odelјenju. Bolјa higijena, ishrana i sve ono što je neophodno da naše majke u što bolјem okruženju uz stručnu pomoć i nadzor zdravstvenih radnika donesu potomstvo na svet su naša stalna briga. Obezbedili smo epiduralni bezbolni porođaj. Imamo nove CTG aparate. Prioritet nam je bolјa komunikacija, međusobno razumevanje i poštovanje prava i obaveza svih, kako zaposlenih tako i naših korisnica zdravstvenih usluga.

(Menadžment Zdravstvenog centra Vranje je uspeo da obezbedi donaciju novog transportnog inkubatora model Isolette TI500 sa pratećom opremom, proizvođača Drägerwerk AG & Co, vrednosti 12.642,00 EUR koji će već sutra biti u funkciji.)

U Zdravstvenom centru Vranje uspešno podržavamo ono što je najvažnije a to je porodica i ulaganje u buduće generacije dece i ne dozvolјavamo da se najsvetije porodične i društvene vrednosti na ovaj način obezvređuju. Rezultati su objavlјeni 6. decembra 2019. godine i apsolutno je zlonamerno to što se komentarišu danas i koriste u dnevno politiučke svrhe. Naše potomstvo nije za izrugivanje i ničije političko raskusuravanje.