28.2 C
Vranje
nedelja, 14 avgusta, 2022
NaslovnaDruštvoŽenska priča o SurduliciSKUPŠTINA OPŠTINE: I dame rado viđene u odborničkim grupama

SKUPŠTINA OPŠTINE: I dame rado viđene u odborničkim grupama

U odborničkim klupama Skupštine opštine surdulica sede predstаnici dve političke opcije. Socijalistička partija Srbije je na vlasti sa 18 odbornika, dok opoziciju čine odbornici Srpske napredne stranke sa jednim odbornikom manje. Prema rečima sekretara skupštine opštine Dušice Stanković, dame su i te kako zastupljene u političkom životu Surdulice.

Zakonska procedura koja predviđa prisustvo 40 posto žena je ispoštovana u izbornom procesu, ali rekla bih da to nije samo pro forme, s obzirom da imamo veliki broj žena u opštinskom veću, ali ono što volim posebno da istaknem je činjenica da imamo i predsednice mesnih zajednica i dosta dama koje učestvuju u radu mesnih zajednica – kaže Dušica Stanković za VOM.

Od ukupno 35 odbornika 14 je dama. Osam je odbornica iz dve odbornočke grupe vladajuće stranke i šest iz SNS -a. Šef odbornničke grupe naprednjaka Igor Kostić, napominje da su imali jošjednu odbornicu koja je nakon postavljenja na funkciju vratila odbornički mandat tako da je sada šest žena ispred SNS -a u skupštini i kako naglašava njihova mišljenja se i te kako poštuju u radu odborničke grupe.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

COVID PRESEK: Testiranо 240 osoba, a kod 95 registrovan pozitivan nalaz

U nedelju 7. avgusta testirana je 240 osoba iz Pčinjskog okruga, a kod 95 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 39,6 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Analize su pokazale da је 95...

Izgorela kuća u selu Uševce

ATD PONOVO CRVENA ZONA: Kovid menja organizaciju rada