-10.7 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaDruštvoŽenska priča o SurduliciSKUPŠTINA OPŠTINE: I dame rado viđene u odborničkim grupama

SKUPŠTINA OPŠTINE: I dame rado viđene u odborničkim grupama

U odborničkim klupama Skupštine opštine surdulica sede predstаnici dve političke opcije. Socijalistička partija Srbije je na vlasti sa 18 odbornika, dok opoziciju čine odbornici Srpske napredne stranke sa jednim odbornikom manje. Prema rečima sekretara skupštine opštine Dušice Stanković, dame su i te kako zastupljene u političkom životu Surdulice.

Zakonska procedura koja predviđa prisustvo 40 posto žena je ispoštovana u izbornom procesu, ali rekla bih da to nije samo pro forme, s obzirom da imamo veliki broj žena u opštinskom veću, ali ono što volim posebno da istaknem je činjenica da imamo i predsednice mesnih zajednica i dosta dama koje učestvuju u radu mesnih zajednica – kaže Dušica Stanković za VOM.

Od ukupno 35 odbornika 14 je dama. Osam je odbornica iz dve odbornočke grupe vladajuće stranke i šest iz SNS -a. Šef odbornničke grupe naprednjaka Igor Kostić, napominje da su imali jošjednu odbornicu koja je nakon postavljenja na funkciju vratila odbornički mandat tako da je sada šest žena ispred SNS -a u skupštini i kako naglašava njihova mišljenja se i te kako poštuju u radu odborničke grupe.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović