Fudbaleri škole „Prestiž“ odneli pobedu na terenu humanosti

138

Fudbaleri škole fudbala „Prestiž“, predvođeni trenerom Jocom Ristićem, na kraju ove teške godine uspeli sa da odnesu pobedu na domaćem terenu i to onom najvažnijem, terenu humanosti.

Ovog decembra pored treninga i naših radnih aktivnosti imali smo nekoliko humanitarnih akcija.Utakmice nismo igrali s obzirom da smo morali da poštujemo mere kriznog štaba.Odigrali smo tek nekoliko u decembru ali srazmerno situaciji i prekidima koji su bili tokom cele godine zadovoljni smo i brojem odigranih utakmica i rezultatima koje smo postigli – pojašnjava Ristić.

Ovaj  vrsni trener i pedagog kaže da su u decembru organizovali tri akcije pomoći porodicama u okolini Vranja.

Prva akcija je bila u selu Donja Trnica gde zivi devetočlana porodica Trajković, u drugoj akciji smo posetili porodicu Zlatanovič iz sela Sveta Petka gde žive troje bolesne dece i roditelji, i u trećoj akciji smo posetili porodicu Trajković iz sela Krševica gde živi cetvoročlana porodica sa dvoje dece – nabraja Ristić.

On dodaje da sve ove porodice žive u teškim uslovima i da su mališani videli da postoje i njihovi vršnjaci kojima je potrebna pomoć., te da su im simboličnim poklonima pokazali da nisu sami.

Podeljeni su paketi pomoči u vidu  namirnica, garderobe, pribora za ličnu higijenu, paketića za decu. Polaznici škole su naučili jednu bitnu lekciju da je pored kvalitetne igre na terenu važno pokazati solidarnost, humanost i ljubav van terena.

Škola fudbala „Prestiž“ postoji tri i po godine i u njoj trenutno trenira oko 120 dečaka uzrasta od 6 do 14 godina.