NaslovnaVestiDruštvoFudbaleri škole "Prestiž" odneli pobedu na terenu humanosti

Fudbaleri škole „Prestiž“ odneli pobedu na terenu humanosti

Fudbaleri škole fudbala „Prestiž“, predvođeni trenerom Jocom Ristićem, na kraju ove teške godine uspeli sa da odnesu pobedu na domaćem terenu i to onom najvažnijem, terenu humanosti.

Ovog decembra pored treninga i naših radnih aktivnosti imali smo nekoliko humanitarnih akcija.Utakmice nismo igrali s obzirom da smo morali da poštujemo mere kriznog štaba.Odigrali smo tek nekoliko u decembru ali srazmerno situaciji i prekidima koji su bili tokom cele godine zadovoljni smo i brojem odigranih utakmica i rezultatima koje smo postigli – pojašnjava Ristić.

Ovaj  vrsni trener i pedagog kaže da su u decembru organizovali tri akcije pomoći porodicama u okolini Vranja.

Prva akcija je bila u selu Donja Trnica gde zivi devetočlana porodica Trajković, u drugoj akciji smo posetili porodicu Zlatanovič iz sela Sveta Petka gde žive troje bolesne dece i roditelji, i u trećoj akciji smo posetili porodicu Trajković iz sela Krševica gde živi cetvoročlana porodica sa dvoje dece – nabraja Ristić.

On dodaje da sve ove porodice žive u teškim uslovima i da su mališani videli da postoje i njihovi vršnjaci kojima je potrebna pomoć., te da su im simboličnim poklonima pokazali da nisu sami.

Podeljeni su paketi pomoči u vidu  namirnica, garderobe, pribora za ličnu higijenu, paketića za decu. Polaznici škole su naučili jednu bitnu lekciju da je pored kvalitetne igre na terenu važno pokazati solidarnost, humanost i ljubav van terena.

Škola fudbala „Prestiž“ postoji tri i po godine i u njoj trenutno trenira oko 120 dečaka uzrasta od 6 do 14 godina.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju