Naslovna Vesti Hronika Bivša sudija Marija Janićijević biće u kućnom zatvoru godinu dana

Bivša sudija Marija Janićijević biće u kućnom zatvoru godinu dana

Sudsko veće Apelacionog suda u Nišu, kojim je predsedavao sudija Zoran Popović delimično preinačilo je presudu Višeg suda u Leskovcu protiv sudije Marije Janićijević iz Vranja u delu odluke o krivičnoj sankciji.

Sud u Nišu je optuženu raniju sudiju Osnovnog suda Mariju Janićijević, osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, zbog krivičnog dela kršenja zakona od strane sudije. Ona će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, noseći nanogicu.

Podsećamo da je 17. decembra 2018. godine  podignut je optužni predlog protiv Marije Janićijević, tada sudije Osnovnog suda u Vranju, „zbog postojanja sumnje da je učinila krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika u pokušaju“.

Postojali su osnovi sumnje da je Marija Janićijević dana 19. maja 2017. godine u Vranju, postupajući kao sudija u sudskom postupku, donošenjem nezakonitih akata, pokušala da nanese štetu oštećenom N.Z, advokatu iz Vranja u iznosu od 500.000 dinara. Zbog specifičnosti slučaja predmet je preuzelo leskovačko pravosuđe.

U septembru 2019. godine Marija formalno je prestala da bude sudija Osnovnog suda u Vranju, pošto je odluka o prestanku sudijske funkcije objavlјena u Službenom glasniku.

Ona je razrešena sudijske funkcije zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja iz Zakona o sudijama i Etičkog kodeksa, precizirano je tada  u objavlјenoj odluci.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom