10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaDečak pretučen u igraonici, majka tvrdi da je vršnjačko nasilje počelo u...

Dečak pretučen u igraonici, majka tvrdi da je vršnjačko nasilje počelo u školi

Pripadnici Policijske uprave u Vranju preduzeli su sve mere i radnje, odmah nakon prijave doktora Dečjeg dispanzera u ovom gradu 31.oktobra ove godine, da je osmogodišnji dečak zadobio povrede tako što su ga najverovatnije trojica dečaka tukla u jednoj igraonici, saopštio je danas MUP, nakon što su na Instagramu objavljeni detalji vršnjačkog nasilja u lokalnoj igraonici u Vranju.

Kako je objavljeno na fejsbuk-stranici „Stop nasilјu“, u igraonici „Bum-bum“ u Vranju došlo je do vršnjačkog nasilјa. Uz video-zapis na kome se delimično vidi kako dečaci biju druga piše:

„Ova deca idu u istu školu, isto odelјenje u Vranju ‘Vuk Karadžić’, ovo nije prvi put da se dešava nasilјe nad ovim dečakom, radnice iz ove igraonice slagale su da je dečak izašao bez povreda, što ćemo u dalјim objavama dokazati, kao i slike izveštaja lekara, povrede dečaka. Pokušaj da se ovo zataška neće se desiti, svi odgovorni moraju biti sankcionisani zbog ovog.“

Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Vranju, koje se izjasnilo da se prikupe obaveštenja o događaju, kao i da se obavesti Centar za socijalni rad radi preduzimanja dalјih mera i radnji iz svoje nadležnosti. Po nalogu Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, policija nastavlјa dalјi rad na rasvetlјavanju svih činjenica u vezi sa ovim događajem.

Međutim nije sporni događaj jedini, sudeći po izjavi majke koju je danas dala brojnim medijima, ova žena tvrdi da je nasilјe nad njenim sinom počelo od prvog razreda, najpre zadirkivanjem kada su dečaka nazivali „buca“ i „debelјuca“, zbog čega je mališan izbegavao hranu.

Verbalno nasilјe vremenom je preraslo u fizičko, pa je mališan jednog dana došao kući sa modricama na vratu, a drugi put je udaren pesnicom.

Slučaj u igraonici je samo vrhunac nasilja, zbog čega je majka dečaka pisala i resornom ministarstvu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru