24.3 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiHronikaOskrnavljen spomenik učitelju na Vlasini, vandali nikada nisu procesuirani

Oskrnavljen spomenik učitelju na Vlasini, vandali nikada nisu procesuirani

Još 2016 godine nepoznati vandali oštetili su spomenik koji je na Vlasinskom jezeru  koji je podigla porodica stradalog učitelja Videna Jovanovića iz Niša, a koji se utopio pokušavajući da spasi život učeniku Mladenu Pejčiću. Vandali nikada nisu pronađeni, a parče mermera koje nedostaje podseća da jedan herojski čin može biti na ružan način biti na meti vandala iz nepoznatog razloga.

Nedavno je na izuzetno praćenoj stranici na Facebook – u ponovo objavljena fotografija oskrnavljenog spomenika, što je ponovo naišlo na brojne osude korisnika društvenih mreža.

 

Učitelj niške Osnovne škole „Branko Miljković“ Viden Jovanović i njegov đak Mladen Pejčić nastradali su u Vlasinskom jezeru 1998. godine.

Oštećen  spomenik  na Vlasinskom jezeru podigla je porodica niškog učitelja Videna Jovanovića koji se utopio 1998. godine pokušavajući da pomogne učeniku Mladenu Pejčiću.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači