24.9 C
Vranje
subota, 1 oktobra, 2022
NaslovnaVestiHronikaPodignut optužni predlog protiv četvorice osumnjičenih da su lepili plakate na kojima...

Podignut optužni predlog protiv četvorice osumnjičenih da su lepili plakate na kojima je Veran Matić

Osnovno javno tužilaštvo u Vranja podnelo je Osnovnom sudu u ovog gradu optužni predlog zbog osnovane sumnje da su četvorica okrivljenih izvršili krivično delo „ugrožavanje sigurnosti u pomaganju“ u slučaju lepljenja postera sa likom Verana Matića i lažima u tekstualnom delu, kojim se traži produženje pritvora.
Četvorica okrivljenih , S.B. iz sela Donja Šušaja, i I.Z, R.Đ. i I.E. iz sela Crnotince, nalaze se u pritvoru. Trojica od njih već su osuđivana lica. Okrivljenima se stavlja na teret da su izvršenjem ovog krivičnog dela ugrozili bezbednost Verana Matića, koji je nekoliko dana ranije boravio sa članicama Stalne radne grupe za bezbednost novinara u Vranju kako bi se upoznali sa pretnjama i ugrožavanjem bezbednosti novinara i zaposlenih u OK Radiju.

Tužilaštvo ovim predlogom predlaže da Osnovni sud produži pritvor upravo zbog toga što postoje rizici od bekstva, a reč je i o licima koja su već osuđivana. Identifikovani su preko snimaka kamera koje su jasno dokumentovale likove, što je omogućilo policiji brzu identifikaciju.

U optužnom predlogu se kaže da „nisu prihvaćeni navodi odbrane okrivljenih da ne poznaju srpski jezik jer su svedoci, policijski službenici A.T. i S.K. koji su sa okrivljenima imali komunikaciju tokom sprovođenja službenih radnji pretresa i dovođenja u PU Vranje, izričito naveli da su sa okrivljenima razgovarali na srpskom jeziku, da su okrivljeni izričito naveli da im nije potreban prevodilac, sve do trenutka dok nije došao njihov izabrani branilac i rekao okrivljenima da ne razumeju srpski jezik.

Tužilaštvo u Vranju tražiće izricanje kazni zatvora okrivljenima u trajanju od najmanje godinu  dana.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu