13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiHronikaSuđenje u znaku okupljanja i traženje "pravde za Kantara"

Suđenje u znaku okupljanja i traženje „pravde za Kantara“

Ročište u vranjskom Osnovnom sudu, gde je jedan od otkrivlјenih Dejan Nikolić Kantar, još pre početka pretvorilo se u događaj koji je izazvao veliiku pažnju.

Više stotina lјudi okupilo se ispred suda u znak podrške Dejanu Nikoliću Kantaru. Nosili su transparente, majice na kojima se od Aleksandra Vučića traži pravda za Kantara  i uzvikivali “Podrška Kantaru”.

Sudija Jelena Dimitrijević je još na početku najavila mogućnost isklјučenja javnosti ukoliko se ne poštuje sud.

Reč je o glavnom pretresu u slučaju protiv Dejana Nikolića – Kantara koji se tereti za nasilničko ponašanje, zbog zazidavanja prozora u vranjskom OK radiju, koji je kulminacija pritisaka i vandalizma koji su usledili nakon toga.

Saslušan je najpre Bojan Tanasković koji je isprskao belom bojom kafić uništivši inventar. On nije negirao krivične radnje ali je negirao da poznaje druge okrivlјene. Rekao je da je to uradio jer mu je tako došlo, te da je pre par godina video insekte u tom kafiću.

Slaviša Kocić koji je odneo telefon konobaru, sa kog se kako je kasnije svedočila zaposlena u kafiću No koment Svetlana Ivanova čuo Kantarov glas tvrdi da je učinio nepoznatom mladiču uslugu i da je odneo teleofon ne znajući o čemu se radi, negirajući krivično delo.

Dejan Nikolić koji je na suđenje doveden iz Centralnog zatvora u Beogradu, negirao je da je na bilo koji način pretio vlasnici Oliveri Vladković “jer je on vitez i ne raspravlјa se sa ženama”, ali ju je optužio da ga je reketirala, te da mu je za prodaju lokala tražila 700 000 evra.

On je pred sudom tvrdio da Olivera nije vlasnica lokala i da mu nije jasno zašta se on tereti, što je ona kasnije demantovala u svom svedočenju.

Olivera Vladkovića rekla je pred sudom da joj je prećeno i da su sve pretnje ostvarene, da su dvojica novinara dala otkaza, da kafić ne radi i da su svi zaposleni vidno uznemirani. Ona je pred sudom potvrdila iskaz iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Sledeći pretres zakazan je za 30. septembar kada će biti saslušani predloženi svedoci tužilaštva.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

3 KOMENTARA

3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SANU
SANU
Gost
1 mesec pre

Kelenko da plati autobuse da iz Kluba knjizevnika i SANU dodju na skup podrske

SANU
SANU
Gost
1 mesec pre

Kako ste bezobrazni, namerno sud radi protiv Kantara, rociste zakazano za 30. septembar kad vec unajvece traje skolska godina pa srednjoskolci i osnovci nece moci da se okupe na protest podrske, a, tek pa studenti koji ce da odu iz grada, a oni su najveca podrska kolegi Kantaru.

sopranovi
sopranovi
Gost
1 mesec pre

Podrška došla autobusima niških tablica parkiranih ispod Knez Petrola u Raški…kao na miting…dobili dnevnicu, sendvič ,sokić… Mafijaš ih dobro organizovao i platio…on porodičan čovek …koji samo radi prljave poslove i ima dosijee u Mupu..

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević