NaslovnaVestiHronikaUHAPŠENI VRANJANCI: Organizovana grupa "pala" zbog migranata

UHAPŠENI VRANJANCI: Organizovana grupa „pala“ zbog migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Vranju, a uz podršku SELEK-a, nakon višemesečne međunarodne istrage sa policijskim službenicima Mađarske, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe, koji su organizovali nedozvolјen prelaz državne granice Srbije i Mađarske, nedozvolјen tranzit preko teritorije Mađarske do Austrije, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policija je na teritoriji Vranja i Novog Sada uhapsila R. P. (1981), G. A. (1989) i A. V. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i M. M. (1979) koji je prethodno uhapšen po potrazi Policijske uprave u Vranju .

Takođe, istom krivičnom prijavom obuhvaćena su još dva pripadnika navedene organizovane kriminalne grupe, dok su na teritoriji Mađarske uhapšena i tri državlјanina Srbije, za koje se sumnja da su članovi ove organizovane kriminalne grupe, a koji se terete da su prevozili iregularne migrante preko Mađarske do Austrije.

Kako se sumnja, R.P. je organizovao ovu kriminalnu grupu kako bi u periodu od 7. avgusta 2021. do 11. februara 2022. godine, nedozvolјeno prebacili iz Srbije u Mađarsku više od 48 iregularnih migranta, koje su dalјe članovi ove grupe prevozili do Austrije.

Za ovu uslugu, kako se sumnja, naplaćivali su 600 evra po migrantu, a novac su delili u zavisnosti od zadataka  koje  su ostvarivali u pojedinačnoj radnji.

Osumnjičeni su, za prevoz migranta, na više lokacija na teritoriji Srbije, koristili vozila agencija renta car, kao i od fizičkih lica.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači