19.9 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiKultura16 umetnika iz Slovenije i Srbije stvaraće u Tamjanici "Budućnost života"

16 umetnika iz Slovenije i Srbije stvaraće u Tamjanici „Budućnost života“

Društvo “Pigmalion”  ugostiće tokom ove godine 16 umetnika iz Slovenije i Srbije u okviru Likovnih kolonija na imanju Tamnjanica eko plantaže.

Prva od tri kolonije održaće se od 30.maja do 6.juna i označiće početak projekta “Budućnost života” koju su podržali Ambasada Republike Slovenije u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvom NLB Banke i Komercijalne banke.

Umetnici će svojim idejama i umetničkim prikazima ilustrovati svoje viđenje naše zajedničke budućnosti u okviru Evropske unije. Zajednička dinamika i magično okruženje imanja Tamjanica eko plantaže dodatno će inspirisati umetničke sposobnosti učesnika, najavljuje Gorazd Čuk, osnivač Društva “Pigmalion”. 

Učesnici prve Kolonije su umetnici Žiga Kariž, Nina Čehlar, Sašo Vrabič, Biljana Milenković, Una Novosel i Kristina Pirković.

Kao što je poznato Slovenija će presedavati Savetom Evropske unije, od 1. jula do do kraja godine pa je i ovaj projekat deo aktivnosti na “promovisanju značaja proširenja EU na zemlje jugoistočne Evrope kao deo postavljenih prioriteta”.

Pored jedinstvenih umetničkih radova, organizatori i sponzori žele da umetnici koji učestvuju uspostave trajnu saradnju.

Umetnički radovi nastali u okviru kolonija biće izloženi u galeriji NLB na Novom Beogradu u novembru 2021. godine. Radujemo se otkrivanju umetničkih pogleda na našu zajedničku evropsku budućnost.

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači