10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaBorini pozorišni dani odgovaraju na pitanje „Kuda plovi ovaj svet“

Borini pozorišni dani odgovaraju na pitanje „Kuda plovi ovaj svet“

Pod ranije najavljenim sloganom „Kuda plovi ovaj svet?“ od 21  do 28. oktobra u Vranju će biti održani 42. Borini pozorišni dani.

Ovogodišnji Borini pozorišni dani počinju predstavom ,,Ko je ubio Dženis Džoplin?“ po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. Slede ostvarenja ,,Izbiračica“ i ,,Kus petlić“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice,  zatim ,,Rolerkoster“ Atelјea 212, ,,Rat i mir“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda i ,,Poslednje devojčice“ Pozorišta ,,Deže Kostolanji“ iz Subotice. U čast nagrađenih poslednjeg dana festivala, 28. oktobra, nastupiće Kralјevačko pozorište sa predstavom ,,Crna ovca“ u režiji Snežane Trišić.

Žiri ovogodišnjeg festivala činiće Bilјana Keskenović, glumica Narodnog pozorišta u Somboru, Nataša Poplavska, reditelјka iz Skoplјa i Borivoj Radaković, dramski pisac iz Zagreba, najavio je umetnički rukovodilac pozorišta Bojan Jovanov

Ono što je novina i što je usvojeno novim Pravilnikom festivala, 21. oktobar rezervisan je za obeležavanje Dana Pozorišta ,,Bora Stanković’’, kada će i zvanično biti otvoren festival. Za tu priliku glumci vranjskog teatra izvešće komad ,,Autoputem’’, po tekstu i u režiji Ane Đorđević.

Karte za predstojeći pozorišni festival biće u prodaji od ponedelјka 10. oktobra. Cena kompleta karata je 4.200, a pojedinačnih 700 dinara.

I ove godine uz glavni festivalski, pripremlјen je i prateći program koji će sadržati Izložbu fotografija – 25 godina profesionalnog pozorišta, Izložbu pozorišnih plakata, promociju izdanja Sterijnog pozorja, zatim promociju knjige ”Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića” i predstavu za decu iz seoskih sredina.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru