Naslovna Vesti Kultura Gordani Dimitrijević "Zlatna značka" Kulturno prosvetne zajednice

Gordani Dimitrijević „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice

Eminentno priznanje „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice dodeljena je Gordani Dimitrijević,  odlučio je žiri kojim je predsedavao Milovan Vitezović.

U obrazloženju žirija navodi se da se ova nagrada dodeljuje se „za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije.

Prilikom odabira onih koji su dali značajan doprinos razvoju kulture cenjen je pre svega individualan rad u ovoj oblasti tokom dužeg niza godina.

I onda kada se čovek obeshrabi, uvek negde postoji neko ko prati i vrednuje stvari na način na koji mu se čini da je pravedno. Drago mi je da je neko primetio i pratio moj dosadašnji književni i pedagoški rad. Zlatnu značku ću s ponosom nositi jer ona predstavlja i podsticaj za dalji rad na očuvanju srpskog jezika, kulture i našeg nacionalnog identiteta – kaže za VOM Gordana Dimitrijević.

Inače Dimitrićevićeva iza sebe ima vrlo uspešnu karijeru u prosveti, ali i značajan doprinos je dala razvoju kulture grada Vranja.

Buy Me A Coffee

Must Read

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba, a Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do danas, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina...

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca