Gordani Dimitrijević „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice

126

Eminentno priznanje „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice dodeljena je Gordani Dimitrijević,  odlučio je žiri kojim je predsedavao Milovan Vitezović.

U obrazloženju žirija navodi se da se ova nagrada dodeljuje se „za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije.

Prilikom odabira onih koji su dali značajan doprinos razvoju kulture cenjen je pre svega individualan rad u ovoj oblasti tokom dužeg niza godina.

I onda kada se čovek obeshrabi, uvek negde postoji neko ko prati i vrednuje stvari na način na koji mu se čini da je pravedno. Drago mi je da je neko primetio i pratio moj dosadašnji književni i pedagoški rad. Zlatnu značku ću s ponosom nositi jer ona predstavlja i podsticaj za dalji rad na očuvanju srpskog jezika, kulture i našeg nacionalnog identiteta – kaže za VOM Gordana Dimitrijević.

Inače Dimitrićevićeva iza sebe ima vrlo uspešnu karijeru u prosveti, ali i značajan doprinos je dala razvoju kulture grada Vranja.