2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiKultura„Izazovi vremena“ prof. dr Vlaste Stošića

„Izazovi vremena“ prof. dr Vlaste Stošića

Iz štampe je danas  izašla knjiga pod naslovom „Izazovi vremena“ prof. dr Vlaste Stošića, gde je autor izneo svoja zapažanja o životu, ljudima i izazovima vremena, navodeći čitaoce da prepoznaju one prave, neprolazne vrednosti.

U recenziji se navodi , da autor ipak čitaoca više uvodi u onu humanu stranu života, koja će mu pomoći da bolje savlada teškoće,  sa kojima se svakodnevno susreće, odnosno da sazna odakle je, gde je, kuda i kako treba da ide.

Profesor Stošić se odavno bavi književnim radom, objavio je 20 udžbenika, nekoliko monografija, više rasprava i studija, kao i drugih knjiga.

Knjiga je na formatu A5, ima 246 strana, a sadržaj je raspoređen u deset vrlo interesantnih poglavlja. Pisana slobodoumnim poimanjem stvari, pojava i događaja – kaže autor za VOM.

Vlasta Stošić, rodom je iz sela Donje Žapsko. Gimnaziju je završio u Vranju, a univerzitetsko obrazovanje stekao je u Rijeci, gde je završio fiziku. 1983. godine magistrirao je u Nišu, a zatim doktorirao na beogradskom univerziteta.

Uskoro će knjiga biti predstavljena Vranjancima na promociji.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana