5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaIzložba "Probudio sam se kao svaki drugi dan" Predraga Terzića

Izložba „Probudio sam se kao svaki drugi dan“ Predraga Terzića

U Galeriji Narodnog univerziteta u utorak, 9. novembar 2021. godine u 19 sati biće otvorena izložba „Probudio sam se kao svaki drugi dan“ Predraga Terzića, doktora teorije umetnosti i medija i profesora iz Beograda.

Reč je o izložbi koja je odabrana na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja Vranje i finansijski podržana  od strane Ministarstva kulture i informisanja RS na konkursu za 2021. godinu.

U pitanju su akvareli koji su inspirisani sportom, tačnije košarkom i trenucima koji su iz svakodnevnog života. Spajajući ih u ciklus Probudiosam se kao i bilo koji drugi dan, koji prati ranije radove bazirane na sportu.

Predrag Terzić rođen je 1972. godine u Beogradu. Diplomirao je  i magistrirao na Fakultetu likovnih umetosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Doktorirao na Interdisciplinarnim studijama teorije umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.Predaje na Fakultetu za medije  i komunikacije,Beograd. Nakon završetka magistarskih studija počinje da intezivnije izlaže u zemlji i inostranstvu.

Izlagao je na 15 samostalnih i više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Slovenija, Belgija,Kanada, Austrija,SAD,Italija, Grčka, BiH, Crna Gora, Švedska, Poljska,Bugarska,Kipar,Turska Makedonija, Albanija).

Podsećamo da se izložbena delatnost Narodnog muzeja preselila u Galeriju Narodnog univerziteta nakon što je prostor pretvoren u centralni vakcinalni punkt.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener