19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba radova Vranjanke, Biljane Stanković, pod nazivom ,,Trag''

Izložba radova Vranjanke, Biljane Stanković, pod nazivom ,,Trag“

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u četvrtak, 20. januara, u 19 časova biće otvorena izložba radova Vranjanke, Biljane Stanković, pod nazivom ,,Trag“. Umetnica ovom postavkom ostavlja autentičan utisak konstruišući rasterske tonove svojim otiscima, na promišljen način uklapa tekstove u različite forme, dajući im na taj način nova značenja. Pored glavne funkcije koju tipografija ima, a to je učinkovita komunikacija, eksperimentalna tipografija pruža velike mogućnosti u likovno-grafičkom izražavanju umetnika i dizajnera. Upravo kroz upotrebu metalnih slogova i matrica, analognim stvaranjem kompozicije i prenošenjem ličnih poruka, autorka izložbe, Biljana Stanković, svojim TRAGOM ostavlja autentičan utisak, stoji u recenziji.

Biljana Stanković, rođena 1974. godine u Vranju. Diplomirala 1997. na Fakultetu umetnosti u Prištini na odseku za grafički dizajn. Na istom fakultetu magistrirala 2004. godine iz oblasti Pismo sa tipografijom. Doktorirala 2020. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene umetnosti i dizajn. Zaposlena je kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu na Departmanu za primenjene umetnosti, na predmetima Pismo i Tipografija.  Ljubitelji umetnosti u Vranju moći će da pogledaju izložbu do 10. februara.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...