NaslovnaVestiKulturaIzložba slika Aleksandre Kokotović “Oslobađanje podsvesti” u Vranju

Izložba slika Aleksandre Kokotović “Oslobađanje podsvesti” u Vranju

Od 26. februara u Galeriji Narodnog muzeja Vranjanci će biti u prilici da pogledaju izložbu slika mlade umetnice Aleksandre Kokotović, koja će  vranjskoj publici prvi put predstaviti deo svog stvaralaštva na izložbi “Oslobađanje podsvesti” .

24. samostalnu  izložbu ove umetnice čini serija novih slika koje je radila tokom 2020 godine inspirisana je dugogodišnjim i konstantnim radom na najdubljim delovima nesvesnog uma, koji sadrži ona osećanja i emocije za koje ne znamo da postoje, kao i na osvajanju radosti života uz sve njegove blagodati i lepotu ljubavi prema ljudima. Izložbu je posvetila svojoj mami Aniki, na čiji rodjendan je otvaranje izložbe.

Aleksandra Kokotović je vizuelna umetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež i grafiku. Članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i Udruženja likovnih umetnika Bosne i Hercegovine. U statusu je samostalnog umetnika.

Rođena je u Sarajevu, a živela u Bejrutu, Londonu, Beogradu i USA. Diplomirala je na Accademia del Lusso.

Iza sebe ima 23 samostalne izložbe i preko 40 grupnih izložbi u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, USA, Severnoj Makedoniji, Litvaniji, Bugarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima,…

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu