18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba "Vreme života" autorki Minje Poljak i Anđele Mujčić

Izložba „Vreme života“ autorki Minje Poljak i Anđele Mujčić

U Galeriji Narodnog univerziteta, u utorak, 14. decembra, biće otvorena izložba slika i ikona ,,Vreme života”, autorki Minje Poljak i Anđele Mujčić.

Diplomirani scenograf i master likovni umetnik, Minja Poljak rođena je 1991. godine u Beogradu. Trenutno je na drugoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku primenjeno slikarstvo. Dobitnik je Dositejeve stipendije kao predstavnik Univerziteta umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 10.00. Redovan je član ULUPUDS-a. Učestvovala na tri samostalne i mnogim grupnim izložbama u Beogradu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Kovinu, Velikoj Plani, Rijeci, Osijeku, Ulmu… Autor je scenografija za više kratkometražnih filmova i muzičkih spotova. Bavi se profesionalnim radom u pozorištu u oblasti scenografije i kostimografije i savremenim ikonopisom.

Anđela Mujčić rođena je 1981. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu u Nišu, smer-dizajn tekstila 2000. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu 2005. godine. Specijalizirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Radi na Fakultetu umetnosti u Prištini-Kosovska Mitrovica kao docent na slikarskom odseku.

Izložba se realizuje u okviru projekta ,,Godišnji program Galerije Narodnog muzeja Vranje za 2021. godinu“, a otvaranje je zakazano je za 19 sati.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zapalio se automobil na parkingu kod Doma zdravlja

Na parkingu kod Doma zdravlja zapalio se automobil. Ekipe vatrogasaca su brzo stigle na lice mesta i sprečile širenje požara. Za sada nema informacija o...