28.2 C
Vranje
nedelja, 7 avgusta, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba Zorane Jovanović „Per aspera ad astra - Kroz trnje do zvijezda“

Izložba Zorane Jovanović „Per aspera ad astra – Kroz trnje do zvijezda“

U četvrtak 30. juna, sa početkom u 19 sati u galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložbe Zorane Jovanović pod nazivom „Per aspera ad astra – Kroz trnje do zvijezda“.

Mlada umetnica Zorana Jovanović rođena je u Vranju gde je završila Gimnaziju „Bora Stanković“. Polaznik je likovne radionice Narodnog univerziteta od 2008. godine  Diplomirala je 2020. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, oblast primenjeo slikarstvo u klasi profesora Miroslava Lazovića.  Masterirala je 2021.godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u istoj oblasti. Dva puta je dobila Dositejevu stipendiju za najbolјe studente, a dobila je i  nagradu ,,AleksandraTomaševića“, za najbolјi godišnji uspeh.

Decembra 2021. godine je počela sa radom kao asistent u Likovnoj radionici Narodnog univerziteta u Vranju, preko programa ,,Moja prva plata“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući