NaslovnaVestiKulturaKorona prekinula tradiciju ordržavanja vranjske Književne kolonije

Korona prekinula tradiciju ordržavanja vranjske Književne kolonije

Ove godine tradicionalna Književna kolonija neće biti odžana zbog koronavirusa, tako je prekinuta tradicija  duga šest godina. Organizator manifestacije koja slavi pisanu reč Narodni univerzitet iako ove godine obeleževa 65 godina postojanja, odustao je od organizacije jedne od najposećenijih manifestacija kulture u gradu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Naši gosti na prethodnim Kolonijama bili su akademici, pisci za decu i mlade, satiričari, književni kritičari, profesori sa Filološkog fakulteta i drugi književnici iz Srbije. Oni su osim književnih večeri držali radionice sa studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Tokom trajanja radionica oni su upoznali učesnike sa različitim tehnikama književnog stvaralaštva – kaže direktorka Narodnog univerziteta.

Ipak, ovogodišnja kolonija koja se u  kontinutetu odvija nekoliko dana neće biti održana. Za šest godina manifestacije grad Vranje ugostio je oko 40 književnih stvaralaca.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Vozač kamiona povređen u selu Stubal

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst