NaslovnaVestiKulturaMeđuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“

Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“

Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“, dvadeseta po redu biće održana u petak  11. Juna 2021. godine  sa pošetkom u 18 sati  u Vranjskoj Banji, na platou kod Specijalne bolnice za rehabilitaciju i restorana „Kičer“.

Organizatori Smotre frulaša su Javna ustanova Narodni univerzitet Vranje, a pokrovitelјi manifestacije su Grad Vranje i Gradska opština Vranjska Banja.

Ove godine prijavlјeno je 20 frulaša iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog, Pirotskog i Topličkog okruga. Oni će se takmičiti u četiri kategorije: izvorno sviranje, savremeno sviranje, dueti i ansambli frula i mladi frulaši.

U izvornoj kategoriji frulaši su odeveni u narodnu nošnju svoga kraja, sviraju izvornu pesmu i kolo, a u savremenoj kategoriji frulaši u narodnu ili stilizovanu nošnju sviraju pesmu i kolo ili neku drugu kompoziciju u pratnji orkestra.

Takmičare ocenjuje stručni žiri, a najbolјi među njima plasiraju se za Sabor frulaša Srbije „Oj, Moravo“ koje se tradicionalno održava u Prislonici kod Čačka krajem jula meseca. Najmlađi prijavlјeni takmičar – frulaš ima 9 godina, a najstariji 82 godine.

U revijalnom delu programa nastupiće Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra iz Niša. U okviru manifestacije biće organizovan i prateći program, etno-sajam i salon knjiga.

 U slučaju nepovolјnih vremenskih prilika, Međuokružna smotra frulaša „Zlatna frula juga Srbije“ biće održana u velikoj sali restorana „Kičer“ u Vranjskoj Banji.

Buy Me A Coffee

Popularno

Počelo prijavljivanje za 3000 dinara pomoći

U ponoć je na sajtu pmi.trezor.gov.rs, a prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, počelo prijavljivanje vakcionisanih građana...

Jedna osoba u okrugu pozitivna na koronavirus