19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaMUZEJI ZA 10 U VRANJU: Narodni muzej u Vranju otvoriće vrata svojih...

MUZEJI ZA 10 U VRANJU: Narodni muzej u Vranju otvoriće vrata svojih objekata

Narodni muzej u Vranju i ove godine priključio se obeležavanju manifestcije Muzeji za 10. Reč je nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj u Srbiji i jedinstvenoj u Evropi.

Održava se po osmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija. Manifestacija traje od 14. do 20. maja, a ove godine 18. Evropska noć muzeja obeležava se u subotu, 14. maja.

Narodni muzej u Vranju tokom manifestacije otvoriće vrata svojih objekata: Pašinog konaka, Muzej kuće Bore Stankovića i Galerije za sve posetioce sutra, 14. maja, od 8 ujutru do ponoći, dok će od utorka do petka radno vreme svih objekata biti od 8 do 20 časova.

U Pašinom konaku Vranjanci će moći da razgledaju nedavno otvorenu stalnu postavku Narodnog muzeja, dok će istog dana u Galeriji od 19 sati biti otvorena izložba pod nazivom ,,Nove akvizicije 2015- 2021’’.  Reč je o izložbi umetničkih dela otkupljenih za zbirku savremene umetnosti Odeljenja istorije umetnosti vranjskog muzeja na osnovu konkursa i po podršci Ministarstva kulture.  U Muzej kući Bore Stankovića u sredu, 18. maja, od 18 sati i 30 minuta biće prikazana tv drama ,,Bora pod okupacijom’’. Tokom trajanja najveće muzejske manifestacije ulaz u sve pomenute objekte muzeja je besplatan za sve posetioce.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...