20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiKultura„NA LITICI“ predstava koja se prepričava

„NA LITICI“ predstava koja se prepričava

Ljubitelji scenske umetnosti imali su priliku da u utorak veče uživaju u predstavi „Na litici“ koja je odigrana na maloj sceni pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Uloge u ovoj nesvakidašnjoj predstavi tumače Nikola Pavlović i Maja Šuša, a režiju potpisuje Zoran Zarubica. Kostimografkinja je Suna Kažić, autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku su radili Luka Racić i Zoran Zarubica.

Drama je nastala po komadu „Norveška danas“ švajcarskog pisca Igora Bauersime po istinitoj priči. Namenjena je učenicima, profesorima, roditeljima i svima koje ova tema interesuje.

Priča prati dvoje mladih koji usled gubitka smisla za životom odlučuju da se ubiju skokom sa litice. Dok se spremaju za skok, prepliću se teme mentalnih problema, ljubavi, ali i sreće.

Nakon predstave održana je radionica na temu mentalnih problema mladih. U okviru radionice glumci su razgovarali sa mladom publikom o mentalnom zdravlju, porukama ove predstave i tretiranju mentalnih problema od strane okoline.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači