26.1 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaNagrada „Pera Stojanović Tuman“  Miodragu Stošiću

Nagrada „Pera Stojanović Tuman“  Miodragu Stošiću

Memorijalna nagrada  „Pera Stojanović Tuman“  koju dodeljuje Radio televizija Vranje, ove godine pripala je Miodragu Stošiću za humoristično- satirični tekst „Nađi drugara“.

Tako je jednoglasno odlučio petočlani žiri u sastavu Miodrag Popov, novinar i publicista, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta u Vranju, Zoran Veličković, Gordana Ristić i Ljubica Zdravković Džonov iz Radio televizije Vranje .

Posebnost  Memorijalnog konkura Radio televizije Vranje je i u činjenici što će nagrađeni tekst, čijem autoru ove godine pripada 50.000 dinara, biti ekranizovan i prikazan gledaocima u novogodišnjoj noći.

Radio televizija Vranje počela je sa dodelom Memorijalne nagrade  2005. godine. Ove godine i Ministarstvo kulture i informisanja prepoznalo je značaj jedne ovakve ideje na projektima koji doprinose unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i unapređenju profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja i podržalo realizaciju Konkursa.  Konkurs se raspisuje u znak sećanja na novinara, voditelja, glumca. Odluka o pobedniku Memorijalnog konkursa se uvek saopštava na godišnjicu Radio Vranja, 7. septembra. Ove godine, medijska kuća iz Vranja  slavi 41.rođendan.

Miodrag Stošić je rođen u Vladičinom Hanu 1982.godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, na smeru Međunarodni odnosi, 2007.godine. Bavi se TV i radio-scenaristikom, novinarstvom, pisanjem, voditelјstvom i stend-ap komedijom. Aforizme i humoreske objavlјuje u listovima „Politika“, „Večernje novosti“, „Ošišani jež“.Deo je scenarističkog tima emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na televiziji Nova S. Scenarista je radio emisije „Mali Marko“ na Radiju S /od 2012. Do 2016./ Voditelј je nekoliko emisija na Radio Beogradu 202 (Letnja bašta, Šta je sporno, Širom zatvorenih očiju). Jedan je od scenarista emisije „Karavan“ na Radio Beogradu 1.  Dugogodišnji je voditelј „Satirafesta“ i „Novogodišnjeg satirikona“ na Kolarcu. Osnivač je prvog balkanskog stend-ap kabarea „Grbave Tange Šou“. Autor je nekoliko knjiga.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci