NaslovnaVestiKulturaNagrada „Pera Stojanović Tuman“  Miodragu Stošiću

Nagrada „Pera Stojanović Tuman“  Miodragu Stošiću

Memorijalna nagrada  „Pera Stojanović Tuman“  koju dodeljuje Radio televizija Vranje, ove godine pripala je Miodragu Stošiću za humoristično- satirični tekst „Nađi drugara“.

Tako je jednoglasno odlučio petočlani žiri u sastavu Miodrag Popov, novinar i publicista, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta u Vranju, Zoran Veličković, Gordana Ristić i Ljubica Zdravković Džonov iz Radio televizije Vranje .

Posebnost  Memorijalnog konkura Radio televizije Vranje je i u činjenici što će nagrađeni tekst, čijem autoru ove godine pripada 50.000 dinara, biti ekranizovan i prikazan gledaocima u novogodišnjoj noći.

Radio televizija Vranje počela je sa dodelom Memorijalne nagrade  2005. godine. Ove godine i Ministarstvo kulture i informisanja prepoznalo je značaj jedne ovakve ideje na projektima koji doprinose unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i unapređenju profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja i podržalo realizaciju Konkursa.  Konkurs se raspisuje u znak sećanja na novinara, voditelja, glumca. Odluka o pobedniku Memorijalnog konkursa se uvek saopštava na godišnjicu Radio Vranja, 7. septembra. Ove godine, medijska kuća iz Vranja  slavi 41.rođendan.

Miodrag Stošić je rođen u Vladičinom Hanu 1982.godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, na smeru Međunarodni odnosi, 2007.godine. Bavi se TV i radio-scenaristikom, novinarstvom, pisanjem, voditelјstvom i stend-ap komedijom. Aforizme i humoreske objavlјuje u listovima „Politika“, „Večernje novosti“, „Ošišani jež“.Deo je scenarističkog tima emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na televiziji Nova S. Scenarista je radio emisije „Mali Marko“ na Radiju S /od 2012. Do 2016./ Voditelј je nekoliko emisija na Radio Beogradu 202 (Letnja bašta, Šta je sporno, Širom zatvorenih očiju). Jedan je od scenarista emisije „Karavan“ na Radio Beogradu 1.  Dugogodišnji je voditelј „Satirafesta“ i „Novogodišnjeg satirikona“ na Kolarcu. Osnivač je prvog balkanskog stend-ap kabarea „Grbave Tange Šou“. Autor je nekoliko knjiga.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović