24.9 C
Vranje
petak, 30 septembra, 2022
NaslovnaKulturaOBJEKTIVno VranjeFotografija "Šarene maske" pobedila na konkursu "Objektivno Vranje 3"

Fotografija „Šarene maske“ pobedila na konkursu „Objektivno Vranje 3“

Stručni žiri koji je ove godine zasedao u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Rastko Belič, prošlogodišnji pobednik konkursa, doneo je odluku o prva dva mesta na trećem po redu foto konkursu Objektivno Vranje, koje se ove godine odvijalo pod sloganom „Dok maske nisu pale“.

OBJEKTIVno VRANJE 3

Prema jednoglasnoj odluci žirija najbolju fotografiju uradio je Miloš Momčilović. Reč je o fotografiji pod nazivom „Šarene maske“.

Drugo mesto pripalo je Milici Kassar, za fotografiju „Iza kapije“.

Što se tiče trećeg mesta o njemu je odlučivala publika na društvenim mrežama. U zaista oštroj konkurenciji i neizvesnoj borbi treća nagrada pripala je Nađi Ćelić za fotografiju „Sa štitom“.

Zanimljivo je da je svo troje dobitnika iz Niša. Oni dobijaju vaučere za kupovinu foto opreme u iznosu od 15 000, 10 000 i 5 000 dinara.

Pre samog proglašenja žiri je načinio selekciju fotografija koje će sutra biti izložene u Medijskom skloništu. Reč je o dvadeset najboljih fotografija koje kroz objektiv prikazuju sve strane pandemije. Igra emocija, od simpatičnih, do zabavnih, pa i ne tako veselih momenata koji su obeležili pandemiju, biće prikazana na izložbi.

Organizatori će fotografije izložiti, zatim ih tradicionalno ustupiti fundusu grada Vranja, sa željom da krase obnovljeno Infektivno odeljenje gradske bolnice.

Podsećamo da je ove godine na Konkurs pristiglo  67 fotografija, ukupno 27 autora.

Organizatori se posebno zahvaljuju svim autorima iz Vranja i predstavnicima institucija koji su obogatili svojim fotografijama konkurs.

Projekat Objektivno Vranje je  podržan od strane grada na Konkursu za projekte iz oblasti kulture. Izložbu će 7. septembra u 13:30 otvoriti Izabela Savić članica gradskog veća zadužena za kulturu i Rosa Drmonjić predstavnica Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć