NaslovnaVestiKulturaOnline "Svetosavska nedelja"

Online „Svetosavska nedelja“

Tradicionalna kulturno-prosvetna manifestacija ,,Svetosavska nedelja“, koja se u Vranju organizuje već 31. godinu, ove će biti održana online, zaključeno je na današnjoj sednici organizacionog odbora.

Vranje je godinama za ,,Svetosavsku nedelju“ imalo bogat i sadržajan program. Tako će biti i ove godine, s tim što će se svi programi realizovati onlajn zbog epidemijske situacije – rekao je Milenković.

Manifestaciju koja se organizuje u čast prvog srpskog prosvetitelja i arthiepiskopa Svetog Save biće otvorena u četvrtak 21. januara, kada će u organizaciji Galerije fresaka Narodnog muzeja u Beogradu i Narodnog muzeja u Vranju biti priređena i izložba ,,Bogorodica Ljeviška“. Programom je predviđeno izvođenje predstave ,,Princ se neće vratiti“, zatim održan koncert grupe ,,Izvor“, a planiran je i video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom.

U obeležavanje će biti uključeni i OŠ ,,Bora Stanković“ u Tibuždu i Regionalni centar za talente, čiji učenici odnosno polaznici pripremaju prigodan program.

Kruna ove prestižne manifestacije, po tradiciji, biće ,,Svetosavska duhovna akademija“, Sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja ,,Sveti Sava“. Od ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, gde će biti objavljivani sadržaji planirani za 31.,,Svetosavsku nedelju“.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način

Dr Marina Džikić nova upravnica Doma zdravlja