10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaPOČELI 42. BORINI POZORIŠNI DANI: Zahvalnice predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić

POČELI 42. BORINI POZORIŠNI DANI: Zahvalnice predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić

U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju sinoć je uručenjem zahvalnica zaslužnim ustanovama i pojedincima za doprinos u obnovi pozorišta, Godišnjih nagrada zaposlenima u glumačkom i tehničkom sektoru i predstavom ,,Autoputem’’ svečano obeležen Dan pozorišta ,,Bora Stanković’’, a ujedno i  svečano otvoreni 42. Borini pozorišni dani.

Za izuzetan doprinos u obnovi pozorišta zahvalnice su pripale predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, koje je u njihovo ime primila Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja. Takođe, za izuzetan doprinos u obnovi pozorišta zahvalnice su dobili i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Godišnje nagrade su dobili glumica Žetica Dejanović, u umetničkom sektoru pozorišta i majstor scene Miroslav Ilić, u sektoru tehnike. Festival je zvanično otvorila pomoćnica ministarke kulture Danijela Vanušić, koja je prenela čestitke ministarke Maje Gojković.

Na zadovoljstvo građana Vranja i okoline, a i svih pozorišnih zaljubljenika širom naše zemlje, ovo pozorište od pre tri godine živi svoj novi život. Zahvaljujući angažovanju predsednika Vučića i usaglašenom delovanju Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i Grada Vranja, Pozorište ,,Bora Stanković“ u potpunosti je rekonstruisano, revitalizovano i danas spade u najbolje opremljena pozorišta u Srbiji. Da je Vranje oduvek bilo mesto bogatog kulturnog života i okupljanja umetnika i ljubitelja umetnosti svedoči podatak da je pre 125 godina ovde u Vranju postavljena prva predstava. Ove godine festivalski program prati i izložba fotografija koja, između ostalog potvrđuje i koliko je ljubavi, nade, posvećenosti i profesionalnog rada stalo u poslednjih 25 godina –  rekla je između ostalog pomoćnica ministarke kulture Danijela Vanušić, otvarajući 42. Borine pozorišne dane.

Na svečanosti je govorio i direktor Pozorišta Nenad Jović, koji je istakao da je ovaj dan posvećen svima koji su pomogli ustanovi u najtežim trenucima njenog postojanja, od požara do otvaranja obnovljene zgrade pozorišta.Svečanosti je prethodilo otvaranje izložbe ,,25 godina profesionalnog pozorišta’’, koja je deo pratećeg programa festivala 42. Borini pozorišni dani.

Od subote, 22. oktobra, počeće takmičarski program festivala u kome će se naći 6 ostvarenja renomiranih srpskih pozorišta. Poslednjeg dana festivala, mimo takmičarske selekcije, glumci Кraljevačkog pozorišta, nagrađenima u čast, odigraće predstavu ,,Crna ovca“. Sve predstave počinju u 20 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru