NaslovnaVestiKulturaPočeo festival "Joakim Vujić"

Počeo festival „Joakim Vujić“

Izvođenjem predstave „Nečista krv“, grada domaćina u Vranju je sinoć počeo 56. festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Festival je zvanično otvorio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, koji je rekao da je Vranju pripala velika čast da bude domaćin najznačajnijeg pozorišnog festivala u zemlji.

Verujem da ćemo opravdati to poverenje i uspeti da odgovorimo svim zahtevima koje organizovanje ovakvog festivala podrazumeva. Iskreno se nadam da će ambijent novog pozorišnog zdanja vranjskog teatra, kao i sam grad, doprineti dobroj festivalskoj atmosferi – rekao je otvarajući festival gradonačelnik Milenković.

Festival će pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“ trajati do 2. novembra. Po izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturškinje, u glavnom takmičarskom programu biće izvedeno  sedam predstava.

Večeras drugog dana festivala publika će moći da pogleda komad „Ako se probudiš ili kao da je važno“, Isidore Milosavlјević, reditelјa Nenada Todorovića, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Leskovca u koprodukciji  s Narodnim pozorištem iz Prištine.

Narednog dana, Knjaževsko – srpski teatar iz Kragujevca predstaviće se „Ženidbom i udadbom“ Jovana Sterije Popovića, koju je režirala Jana Maričić.

U četvrtak, 29.oktobra, nastupiće glumci leskovačkog pozorišta , predstavom „Svici“ Tene Štivičić, u režiji Ksenije Krnajski

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način