2.5 C
Vranje
petak, 3 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaPočinje praznik klasične muzike

Počinje praznik klasične muzike

Praznik klasične muzike šesti po redu „Piano summer“ biće održan u Vranju  od 3. do 8. avgusta u Domu vojske gde će se svake večeri održavati besplatini koncerti od 20 sati.

Kako je najvljeno na konferenciji za novinare manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Gradska većnica Zorica Jović rekla je na konferenciji za novinare  da je Vranje prepoznalo kvalitet ovog festivala, i da je između ostalog postalo i po njemu poznato.

Vranje će biti stecište brojnih umetnika, i centar klasične muzike – istakla je Jovićeva.

Novinarima se obratio i Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala koji se lokalnoj samoupravi i svim prijateljima ove manifestacije zahvalio na nesebičnoj podršci.

Poseban ugođaj za posetioce predstavljaće mogućnost da u interpretacijama umetnika uživaju slušajući izvođenja na klaviru marke Štajngreber, instrumentu nadaleko poznatom po zvuku koji je plemenitošću oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge – kazao je Imširović.

Pomalo intrigantni moto ovogodišnjeg festivala ,,Pijanistikinja sa novčanice“ posvećen je dvestotoj godišnjici rođenja Klare Šuman, kompozitorki, pijanistkinji i pedagogu“. Prve večeri festivala nastupiće pijanistkinja iz Turske Gusin Onaj.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener