24.9 C
Vranje
subota, 1 oktobra, 2022
NaslovnaVestiKulturaPočinje praznik klasične muzike

Počinje praznik klasične muzike

Praznik klasične muzike šesti po redu „Piano summer“ biće održan u Vranju  od 3. do 8. avgusta u Domu vojske gde će se svake večeri održavati besplatini koncerti od 20 sati.

Kako je najvljeno na konferenciji za novinare manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Gradska većnica Zorica Jović rekla je na konferenciji za novinare  da je Vranje prepoznalo kvalitet ovog festivala, i da je između ostalog postalo i po njemu poznato.

Vranje će biti stecište brojnih umetnika, i centar klasične muzike – istakla je Jovićeva.

Novinarima se obratio i Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala koji se lokalnoj samoupravi i svim prijateljima ove manifestacije zahvalio na nesebičnoj podršci.

Poseban ugođaj za posetioce predstavljaće mogućnost da u interpretacijama umetnika uživaju slušajući izvođenja na klaviru marke Štajngreber, instrumentu nadaleko poznatom po zvuku koji je plemenitošću oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge – kazao je Imširović.

Pomalo intrigantni moto ovogodišnjeg festivala ,,Pijanistikinja sa novčanice“ posvećen je dvestotoj godišnjici rođenja Klare Šuman, kompozitorki, pijanistkinji i pedagogu“. Prve večeri festivala nastupiće pijanistkinja iz Turske Gusin Onaj.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu