2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaPredavanje istoričara Dejana Ristića i izložba

Predavanje istoričara Dejana Ristića i izložba

Povodom 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Gimnazija „Bora  Stanković“, Eparhija vranjska i Udruženje građana  „Ćoška“,  u četvrtak 10. oktobra u Svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković” sa početkom u 18 sati organizuju  predavanje istoričara Dejana Ristića  „Od Svetog Save I do patrijarha Pavla – Osamstogodišnjica autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i osam vekova neprekinute molitve”.

Nakon predavanja biće otvorena izložba „Tamjan i pliš” koju su priredili diplomirani istoričar Nenad Stojilјković i viši arhivista Mirolјub Miša Stojčić. Izložbenu postavku čini deset panoa na kojima se može pratiti nastanak i razvoj Srpske pravoslavne crkve.

Organizator predavanja i izložbe je Udruženje građana „ĆOŠKA”, uz pokrovitelјstvo Pravoslavne eparhije Vranjske i Gimnazije „Bora Stanković” Vranje. Izložbu je finansijski podržao Grad Vranje u sklopu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture za 2019. godinu.   Predavanje i izložba su otvoreni za sve građane.

Postavka će biti otvorena za posetioce do 1. novembra 2019. godine.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener