9.9 C
Vranje
nedelja, 24 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaPremijera u vranjskom pozorištu

Premijera u vranjskom pozorištu

U vranjskom pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju večeras u 19 sati premijerno će biti izvedena predstava ,“Žorž Danden“. Komediju Žana Batiste Poklena, poznatijeg kao Molijer, na scenu vranjskog teatra postavio je reditelj Nemanja Savković.
U ovoj ansambl predstavi za glavnu rolu, lik Žorža Dandena, angažovan je gostujući glumac Đorđe Velimirović, dok je za ostale uloge reditelj izabrao glumce vranjskog teatra Jelenu Filipović, Nenada Nedeljkovića, Milenu Stošić, Dušana Tomića, Bojana Jovanovića, Tamaru Stošić i Marka Nikolića. U postavljanju komada velikog klasika svetske književnosti angažovani su i dramaturg Aleksandra Jovanović, kostimograf Ivana Mladenović, inspicijent Jasmina Stošić.
Za scenografiju su se pobrinuli Marjan Ilić, Milan Stojićić i Dragan Đorđević, dok je muziku izabrao sam reditelj. U ekipi su još i Nenad Kostić i Stefan Rašić zaduženi za svetlo, Goran Stojković, ton majstor, šminkerka Marija Đorđević, garderoberke Vesna Mladenović i Jovanka Mihajlović. Prva repriza predstave ,,Žorž Danden“ zakazana je za utorak, 27. april, od 19 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika