NaslovnaVestiKulturaPremijera u vranjskom pozorištu

Premijera u vranjskom pozorištu

U vranjskom pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju večeras u 19 sati premijerno će biti izvedena predstava ,“Žorž Danden“. Komediju Žana Batiste Poklena, poznatijeg kao Molijer, na scenu vranjskog teatra postavio je reditelj Nemanja Savković.
U ovoj ansambl predstavi za glavnu rolu, lik Žorža Dandena, angažovan je gostujući glumac Đorđe Velimirović, dok je za ostale uloge reditelj izabrao glumce vranjskog teatra Jelenu Filipović, Nenada Nedeljkovića, Milenu Stošić, Dušana Tomića, Bojana Jovanovića, Tamaru Stošić i Marka Nikolića. U postavljanju komada velikog klasika svetske književnosti angažovani su i dramaturg Aleksandra Jovanović, kostimograf Ivana Mladenović, inspicijent Jasmina Stošić.
Za scenografiju su se pobrinuli Marjan Ilić, Milan Stojićić i Dragan Đorđević, dok je muziku izabrao sam reditelj. U ekipi su još i Nenad Kostić i Stefan Rašić zaduženi za svetlo, Goran Stojković, ton majstor, šminkerka Marija Đorđević, garderoberke Vesna Mladenović i Jovanka Mihajlović. Prva repriza predstave ,,Žorž Danden“ zakazana je za utorak, 27. april, od 19 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače