Naslovna Vesti Kultura Program 40. jubilarnog festivala "Borini pozorišni dani"

Program 40. jubilarnog festivala „Borini pozorišni dani“

Na sastanku Organizacionog odbora festivala ,,Borini pozorišni dani’’, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković,  danas je usvojen  program jubilarnih, 40. pozorišnih svečanosti.

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, odabrao je četiri predstave, koje će publika moći da pogleda od 21. do 24. oktobra. Reč je o predstavama  „Travnička hronika“ Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića, u koprodukciji SNP Novi Sad i NP Sombor, zatim komad ,,Кaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, komad ,,Seljačka opera“, pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša koja je nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina,kao i ,,Pasivno pušenje”, po tekstu Nebojše Romčevića, reditelja Egona Savina i beogradskog Zvezdara teatra.

U okviru pratećeg programa 40. ,,Borinih pozorišnih dana“, publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom „Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog pozorja, promociju romana „Crna ptica“, mlade dramaturškinje, Vranjanke, Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog tetra „Čarobnjak iz Oza“.

Festival je i ove godine finansijski podržalo Ministarstvo kulture sredstvima dobijenim na konkursu za savremeno stvaralaštvo.

Buy Me A Coffee

Must Read

DR SLAĐAN STANKOVIĆ: Procenat novozaraženih u odnosu na testirane 24,40 procenata

Epidemiolog dr Slađan Stanković, izjavio je jutros za VOM da broj potvrđenih slučajeva u odnosu na broj uzoraka koji su obrađeni pokazuju da je...

Pet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

2.511 Vranjanaca primilo vakcinu

Dva pištolja i 13 metaka pronađena kod Libanca