NaslovnaVestiKulturaProgram 40. jubilarnog festivala "Borini pozorišni dani"

Program 40. jubilarnog festivala „Borini pozorišni dani“

Na sastanku Organizacionog odbora festivala ,,Borini pozorišni dani’’, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković,  danas je usvojen  program jubilarnih, 40. pozorišnih svečanosti.

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, odabrao je četiri predstave, koje će publika moći da pogleda od 21. do 24. oktobra. Reč je o predstavama  „Travnička hronika“ Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića, u koprodukciji SNP Novi Sad i NP Sombor, zatim komad ,,Кaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, komad ,,Seljačka opera“, pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša koja je nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina,kao i ,,Pasivno pušenje”, po tekstu Nebojše Romčevića, reditelja Egona Savina i beogradskog Zvezdara teatra.

U okviru pratećeg programa 40. ,,Borinih pozorišnih dana“, publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom „Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog pozorja, promociju romana „Crna ptica“, mlade dramaturškinje, Vranjanke, Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog tetra „Čarobnjak iz Oza“.

Festival je i ove godine finansijski podržalo Ministarstvo kulture sredstvima dobijenim na konkursu za savremeno stvaralaštvo.

Buy Me A Coffee

Popularno

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

U naselju Raška večeras je izbio požar, javljaju naši reporteri, a sudeći prema prvim informacijama gori kuća. Požar je izbio na krovu kuće u...

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju

Predavanje na temu Glumačka pedagogija u Srbiji