18.8 C
Vranje
četvrtak, 30 juna, 2022
NaslovnaVestiKulturaPromocija knjige “Prvi srpski tajkun“, autora Aleksandra Saše Gajovića

Promocija knjige “Prvi srpski tajkun“, autora Aleksandra Saše Gajovića

U organizaciji Udruženje književnika Vranja i Radio televizija Vranje biće održana promocija knjige „Prvi srpski tajkun“, autora Aleksandra Saše Gajovića. Promocija je zakazana za utorak, 10. maj 2022.u 18:30 časova u Kamernoj sali gradskog teatra.


O tome kako je nastao ovaj svojevrsni politički triler, govoriće autor Aleksandar Gajović i Tanja Gajović, urednica Prvog programa Radio Beograda. Aleksandar M. Gajović je rođen 26. decembra 1951. godine u Beogradu.Diplomirao je na Pravnom fakultetu. Nastupao je u pozorišnim mjuziklima Kosa i Ziger-Zager na sceni Ateljea 212.
Pisao je za časopis Halo u poverenju, kao i listove Susret, Džuboks, Potrošački informator, Ekspres politika, Politika, Bazar, TV revija, TV novosti, Supertin Jutarnje ogledalo, Balkan ekspres i Pravda. Bio je glavni i odgovorni urednik listova Pop rok i Huper (osnivač i pokretač), kao i glavni urednik Sveta kompjutera.Uređivao je i pisao scenarija za programske večeri muzičkih festivala „Mesam“, „Sunčane skale“ i „Budvanski festival“.
Jedan je od programskih utemeljivača TV Politika. Autor je i scenarista, kao i pokretač više programskih segmenata i emisija na Trećem kanalu RTS-a, Prvom programu RTS-a i Yu-info kanalu. Vodio je emisije „Baš lično“, „Nedeljno popodne“, „Maksimum“ i „Kolporter“, kao i više emisija na Drugom programu Radio Beograda. Bio je portparol mlade reprezentacije Jugoslavije (1996–1998).
Oktobra 2005. godine radio je kao konsultant, savetnik i glavni urednik za program RTV Stankom, a godinu dana kasnije i kao urednik u Izdavačkom preduzeću Laguna. Zastupljen je u knjizi Ko je ko u Srbiji. Dobitnik je Politikine godišnje nagrade „Huper“, kao i Zlatne značke – godišnje nagrade Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Za sobom ima objavljenu knjigu Ljudi i događaji koji su obeležili čovečanstvo (2000), deo monografije Dom omladine Beograda 1964–1994 (1994) i Televizijski pogled iskosa (2004). Član je udruženja UTE (Ujedinjeni televizijski eksperti) i aktivan sportski radnik (portparol OFK Beograd ).

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...