NaslovnaVestiKulturaPromocija knjige "Zablude srpske istorije"

Promocija knjige „Zablude srpske istorije“

Knjiga istoričara Dejana Ristića pod naslovom ,,Zablude srpske istorijeʼʼ biće predstavlјena u sredu 11. novembra 2020. godine sa početkom u 19 časova u Svečanoj sali Gimnazije ,,Bora Stankovićʼʼ u Vranju.

O knjizi će govoriti viši arhivista Mirolјub Stojčić i istoričar Dejan Ristić. Knjigu je objavila renomirana beogradska izdavačka kuća ,,Vukotić mediaʼʼ. Organizator predstavlјanja knjige je Gimnazija ,,Bora Stankovićʼʼ u Vranju.

Nakon velikog uspeha knjige istoričara Dejana Ristića pod naslovom ,,Mitovi srpske istorijeʼʼ, koja je za manje od godinu dana objavlјena u tiražu od bezmalo deset hilјada primeraka, doživevši predstavlјanja u više od tridesetak gradova i nekoliko država, kao i u više od stotinu srpskih i inostranih medija, pred čitaocima se nalazi njen nastavak pod nazivom ,,Zablude srpske istorijeʼʼ.

Zaslugu za nastanak ove knjige ima izuzetno veliki broj čitalaca i izdavačka kuća ,,Vukotić mediaʼʼ koji su inicirali i podržali autora u istraživačkom radu čiji je rezultat knjiga koja iz ugla istorijske nauke analizira neke od najznačajnijih mitova, nepoznanica i istorijskih zabluda naše mnogovekovne, burne, slavne i velike nacionalne istorije.

Istoričar Dejan Ristić, prvom i veoma popularnom knjigom pod naslovom ,,Mitovi srpske istorijeʼʼ naučnim dokazima razvejao je neke od naših najznačajnijih mitova i vratio nas bistrim i istinitim izvorištima nauke.

Ovom knjigom, sazdanom na naučnim saznanjima i otkrićima, u 20 poglavlјa ide još dalјe, dublјe i ubedlјivije sa cilјem da naše istorijske zablude i nepoznanice iznese pred nas.

Istorijske nepoznanice i zablude, kao i pseudoistorijske tvrdnje neumitno se povlače pred neumolјivim naučnim istinama i činjenicama.

U stvaranju mitomanskih priča, izmišlјotina i falsifikovanja prošlosti otišlo se predaleko. Krivotvori se naša slavna istorija i time se urušava i negira identitet nacije i ugrožava njen opstanak.

Ovi uzbudlјivi i autentični istorijski eseji predstavlјaju rezultat obaveze nauke i istraživača da se veličanstvena viševekovna istorija srpskog naroda rastereti i oslobodi teškog tereta mitomanije i istorijskih zabluda.

Autor svih ilustracija u ovoj knjizi je, kao i u slučaju ,,Mitova srpske istorijeʼʼ, jedan od najistaknutijih srpskih i evropskih grafičara mlađe generacije dr Nikola Radosavlјević.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači